IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Malaysia, malaysian : apa lagi? Jom!
FalleN RaiN
post Jul 2 2007, 01:21 PM
Post #16


Hmm,I still busy with my study
Group Icon

Group: Members
Posts: 361
Joined: 5-December 06
From: 4 51' N 100 44′ E
Member No.: 1,431
Fav Character: None



Haha,kadang2 tercampur laa plak sbb x biase taip dalam bahasa Melayu..Ey,Hana..Awak rase WOOHP forum nie makin sunyi x??Ntah x der aper2 yang best pun,kite pun x cukup mase untuk nak buat siggy utk diri sendiri-.-..Oh yer,bile sekolah awak nak ambil report card??Kite 19 Julai nih,oh tidak,kite blum bagi tau ape2 pun pasal markah exam sbb nanti kene ceremah ngan mak=/..Paham2 jer lah yer sweat.gif ..Bkan x suka tapi panjang sgt jer..Berjela-jela panjang x larat nak ingat-.-..

This post has been edited by Silent Rain: Jul 2 2007, 01:23 PM


--------------------
I'm keeping myself safe from distraction for now <3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mike D the Super...
post Jul 2 2007, 01:39 PM
Post #17


...from the Desert...
Group Icon

Group: Banned
Posts: 1,442
Joined: 26-April 07
From: Indio Cal US America
Member No.: 3,083
Fav Character: Alex



Aba Kabar (Apa Khaba?), Lingua Melayu. Kabar/Khaba baika Spies89.

Sorry to break the conversation, but which is spelled correctly? Malayan is similar to Filipino and Javanese, but Filipino is are influenced by Spanish and Javanese by Portuguese and Dutch.

This post has been edited by Mike D 26: Jul 2 2007, 01:42 PM


--------------------
The triumph of intelligence over ignorance - The Phil Hendrie show, radio comedy

Please visit and join my Totally spies forum!
[ url= http://z11.invisionfree.com/TS_Zone/index.php?]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
-Hani-
post Jul 3 2007, 03:33 AM
Post #18


The Fear
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,612
Joined: 31-December 06
From: Malaysia
Member No.: 1,700
Fav Character: Sam



Oh, takelah mcm tu... Yelah, forum ni makin lama makin sunyi... Sekolah kite dah ambil report card dah... Lepas periksa tu terus bagi. biggrin.gif
QUOTE(Mike D 26 @ Jul 3 2007, 05:39 AM) [snapback]117225[/snapback]

Aba Kabar (Apa Khaba?), Lingua Melayu. Kabar/Khaba baika Spies89.

Sorry to break the conversation, but which is spelled correctly? Malayan is similar to Filipino and Javanese, but Filipino is are influenced by Spanish and Javanese by Portuguese and Dutch.

I can help you with that, Mike. I'm from Malaysia. So, I know it. You also can ask Rain, Spies89, Yuushi and everyone else who knows Malay.

Here in Malaysia, we say 'Apa Khabar?' which means 'How Are You?'. And 'Khabar Baik' means 'I'm fine'. Okay? Hope you get it. sweat.gif


--------------------
Bersekutu bertambah mutu means Unity is Strength. Set by Anakagome. Ty ^^.

Currently inactive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
agent_nabila
post Jul 4 2007, 11:32 PM
Post #19


Light ♥ Crest
Group Icon

Group: Members
Posts: 439
Joined: 11-January 07
From: World of Friendship ♥
Member No.: 1,830
Fav Character: Sam



Hello. Apa khabar? Saya ni dari Malaysia juga. Saya khabar baik. laugh.gif


--------------------

~Doll by Lily~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
-Hani-
post Jul 5 2007, 02:44 AM
Post #20


The Fear
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,612
Joined: 31-December 06
From: Malaysia
Member No.: 1,700
Fav Character: Sam



QUOTE(agent_nabila @ Jul 5 2007, 03:32 PM) [snapback]117642[/snapback]

Hello. Apa khabar? Saya ni dari Malaysia juga. Saya khabar baik. laugh.gif

Hi, Nab!!! Saya baik-baik sahaja. Awak tengah buat apa tu? smile.gif


--------------------
Bersekutu bertambah mutu means Unity is Strength. Set by Anakagome. Ty ^^.

Currently inactive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ria
post Jul 6 2007, 04:08 PM
Post #21


Ultra Spy
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,165
Joined: 6-January 07
Member No.: 1,786
Fav Character: Clover



Hey did nt know about this topic thanks for introducing this to me Hana and Apa Khabar HAna ?? laugh.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
-Hani-
post Jul 6 2007, 04:43 PM
Post #22


The Fear
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,612
Joined: 31-December 06
From: Malaysia
Member No.: 1,700
Fav Character: Sam



QUOTE(Ria @ Jul 7 2007, 08:08 AM) [snapback]118043[/snapback]

Hey did nt know about this topic thanks for introducing this to me Hana and Apa Khabar HAna ?? laugh.gif

Khabar baik, Ria. sweat.gif Awak pulak? (That means how about you?)


--------------------
Bersekutu bertambah mutu means Unity is Strength. Set by Anakagome. Ty ^^.

Currently inactive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FalleN RaiN
post Jul 6 2007, 05:48 PM
Post #23


Hmm,I still busy with my study
Group Icon

Group: Members
Posts: 361
Joined: 5-December 06
From: 4 51' N 100 44′ E
Member No.: 1,431
Fav Character: None



Hey,kawan2^^..Hana,awak panggil Nabila mcm kawan2 kite panggil kawan kite bernama Nabila kat sekolah kite jer..Oh yer,sekolah awak penah buat lawatan ke mana2 x??Saje tanya tongue.gif ..Kite kene cepat nie sbb kite kena hantar abang kite kat Melaka,so cakap lain kali yer..Kita x leh on laa 2,3 hari nie..


--------------------
I'm keeping myself safe from distraction for now <3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
-Hani-
post Jul 6 2007, 07:09 PM
Post #24


The Fear
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,612
Joined: 31-December 06
From: Malaysia
Member No.: 1,700
Fav Character: Sam



QUOTE(Silent Rain @ Jul 7 2007, 09:48 AM) [snapback]118052[/snapback]

Hey,kawan2^^..Hana,awak panggil Nabila mcm kawan2 kite panggil kawan kite bernama Nabila kat sekolah kite jer..Oh yer,sekolah awak penah buat lawatan ke mana2 x??Saje tanya tongue.gif ..Kite kene cepat nie sbb kite kena hantar abang kite kat Melaka,so cakap lain kali yer..Kita x leh on laa 2,3 hari nie..

Lawatan? Pernah. Baru2 ni baru je pergi ILP, Kepala Batas. Sbb ade lawatan lah. Lawatan tu peringkat sekolah2 di negeri pulau pinang ^^. Kite pun pergi ILP, Kepala Batas sekali lg sbb ade pertandingan sains dan teknologi. Pergi pukul 12:30 tengah hari. Sampai pukul 2:00. Pergi yg terpilih je iaitu kite dan 3 kwn lain... Best tau! Dahlah pergi dgn kereta cikgu. tongue.gif Sampai rumah pun pukul 7:30 mlm. biggrin.gif


--------------------
Bersekutu bertambah mutu means Unity is Strength. Set by Anakagome. Ty ^^.

Currently inactive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FalleN RaiN
post Jul 8 2007, 06:40 PM
Post #25


Hmm,I still busy with my study
Group Icon

Group: Members
Posts: 361
Joined: 5-December 06
From: 4 51' N 100 44′ E
Member No.: 1,431
Fav Character: None



Bunyi best jer tongue.gif ..Kite byk gak pi lawatan tapi lawatan paling best skali pergi kem Pulau Pangkor,seronok sgt sbb dah la first time pi Pulau Pangkor dan first time gak lah kite berpisah ngan ibu bapa kite buat beberapa malam..Rase rindu kat ibu ader juga sweat.gif ..Kem tu dianjurkan oleh Jabatan Pelajaran Perak..Sebenarnya kem tu nak buat kat Sarawak tapi x jadi la plak so buat la kat Pulau Pangkor..Haha,kalo buat kat Sarawak maknernyer kite naik kapal terbang lah..Tapi mesti ambil lagi lamer..X sanggup la plak hehe..Oh yer,hanya 2 org plajar dari sekolah kite jer terpilih,termasuk kite dan sorang lagi budak lelaki same kelas ngan kite..Aih,kawan2 kite yg lain kate kite pi honeymoon ngan budak lelaki tu-.-..X patut btul tapi aper2 jer laa kan..


--------------------
I'm keeping myself safe from distraction for now <3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
agent_nabila
post Jul 8 2007, 11:45 PM
Post #26


Light ♥ Crest
Group Icon

Group: Members
Posts: 439
Joined: 11-January 07
From: World of Friendship ♥
Member No.: 1,830
Fav Character: Sam



Hi Hana! Saya tak buat apa apa. sweat.gif


--------------------

~Doll by Lily~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
-Hani-
post Jul 9 2007, 01:58 AM
Post #27


The Fear
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,612
Joined: 31-December 06
From: Malaysia
Member No.: 1,700
Fav Character: Sam



QUOTE(Silent Rain @ Jul 9 2007, 10:40 AM) [snapback]118523[/snapback]

Bunyi best jer tongue.gif ..Kite byk gak pi lawatan tapi lawatan paling best skali pergi kem Pulau Pangkor,seronok sgt sbb dah la first time pi Pulau Pangkor dan first time gak lah kite berpisah ngan ibu bapa kite buat beberapa malam..Rase rindu kat ibu ader juga sweat.gif ..Kem tu dianjurkan oleh Jabatan Pelajaran Perak..Sebenarnya kem tu nak buat kat Sarawak tapi x jadi la plak so buat la kat Pulau Pangkor..Haha,kalo buat kat Sarawak maknernyer kite naik kapal terbang lah..Tapi mesti ambil lagi lamer..X sanggup la plak hehe..Oh yer,hanya 2 org plajar dari sekolah kite jer terpilih,termasuk kite dan sorang lagi budak lelaki same kelas ngan kite..Aih,kawan2 kite yg lain kate kite pi honeymoon ngan budak lelaki tu-.-..X patut btul tapi aper2 jer laa kan..

Wah....mesti best pergi Pulau Pangkor!! biggrin.gif Dahlah pergi beberape mlm plak tu... Kalau kite, mesti mak kite x bagi sbb pergi beberape mlm. sad.gif

Kwn2 awak ckp pergi honeymoon????? HAHAHAHAH!!! laugh.gif (maaf, kite tergelak... unsure.gif ) Tapi x pelah... Kelas kite mula2 ckp mcm tu jugak... sweat.gif


--------------------
Bersekutu bertambah mutu means Unity is Strength. Set by Anakagome. Ty ^^.

Currently inactive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FalleN RaiN
post Jul 9 2007, 07:17 PM
Post #28


Hmm,I still busy with my study
Group Icon

Group: Members
Posts: 361
Joined: 5-December 06
From: 4 51' N 100 44′ E
Member No.: 1,431
Fav Character: None



Yea,best ler^^..5 hari plak tu..Sebenarnyer 4 hari jer tapi ditambah 1 hari lagi..Mase tu kite Tahun 5 dalam waktu pertengahan tahun,bulan April kut x silap kite..Takper kite x kisah awak gelak,kite kadang2 gelak gak mengenangkan pasal tu..Kawan2 kite mmg mcm tu,suka mengusik,tapi yg pelik kite yg slalu jadi mangsanya=/..Haha,biler lamer x kena usik rase x best plak sweat.gif ..Dah jadi kebiasaan kut..Oh yer,naper mak awak x bagi kalo pi beberapa malam??Masa ni lah nak berdikari,nanti mase universiti x lah janggal tinggal sorang2..Kene mkn nih ok..Bye..


--------------------
I'm keeping myself safe from distraction for now <3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
-Hani-
post Jul 10 2007, 03:29 AM
Post #29


The Fear
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,612
Joined: 31-December 06
From: Malaysia
Member No.: 1,700
Fav Character: Sam



QUOTE(Silent Rain @ Jul 10 2007, 11:17 AM) [snapback]118824[/snapback]

Yea,best ler^^..5 hari plak tu..Sebenarnyer 4 hari jer tapi ditambah 1 hari lagi..Mase tu kite Tahun 5 dalam waktu pertengahan tahun,bulan April kut x silap kite..Takper kite x kisah awak gelak,kite kadang2 gelak gak mengenangkan pasal tu..Kawan2 kite mmg mcm tu,suka mengusik,tapi yg pelik kite yg slalu jadi mangsanya=/..Haha,biler lamer x kena usik rase x best plak sweat.gif ..Dah jadi kebiasaan kut..Oh yer,naper mak awak x bagi kalo pi beberapa malam??Masa ni lah nak berdikari,nanti mase universiti x lah janggal tinggal sorang2..Kene mkn nih ok..Bye..

5 hari??? Fuyo!!!!!!! (lol laugh.gif ) Lama tu!!!

Mak kite x bagi sbb dia takut kalau terjadi ape2 kat kite... rolleyes.gif Kite teringin sgt nak pergi. Ade kawan saya 2 (seorang lelaki seorang perempuan), mereka terpilih dpt pergi ke Langkawi. (Tidur kat hotel plak tu!!!!) Hotel tu mewah! Mereka pergi 16 - 19 Julai ni... Mereka ckp ade Kursus Pemimpinan Pengawas Sekolah. (Kite jadi pengawas sekolah jugak. cuma x terpilih... sad.gif )


--------------------
Bersekutu bertambah mutu means Unity is Strength. Set by Anakagome. Ty ^^.

Currently inactive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FalleN RaiN
post Jul 11 2007, 01:15 AM
Post #30


Hmm,I still busy with my study
Group Icon

Group: Members
Posts: 361
Joined: 5-December 06
From: 4 51' N 100 44′ E
Member No.: 1,431
Fav Character: None



Alah x terpilih x per,hari orang lain dpt peluang,esok mana tahu awak plak dpt peluang..Oh yer,semalam lawak sgt,kite buat la eksperimen pasal takat beku dan takat didih air kan..Mase tu kite x beraper sihat sakit kepala,jadi kepala jadi gelong x dapat fikir btul sgt..Pastu ader laki duk sibuk jer ngan group kite sbb cara experiments kite x kena jer..Kite pun bengang lah,nak jadi citer dia ambil lah ais pastu letak la dalam bekas experimen kita yg ader ais,pastu die minta nak ais apalagi kite baling ais kat kepala die..Geram punya pasal..Haha padan muka die..Die x berani kacau kite dah lepas tu,kuang kuang lmao.gif ..


--------------------
I'm keeping myself safe from distraction for now <3
Go to the top of the page
 
+Quote Post

13 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

 

Lo-Fi Version Time is now: 26th June 2019 - 03:43 AM
Skin By: atsaunier Winxperts.net